Click on pictures to see largest size.

Sungai Pisang

Sungai Pisang? hu3x...what a funny name.. Bila last eh aku pegi kesana.. ? oh yea.. aku pegi ngan model tue untuk photoshoot di sungai sana. ehem ehem...

Oh yea.. bagi yang tak pernah pegi sana.. basically.. sungai tue terletak tepi highway gombak-karak. Kalo sape2x nak pegi ..kena lalu jalan nak pegi UIA Gombak. Parking kat port bawah... dan bermulalah episod yang menguji daya tahan masing2x.


Aku rasa... kalo berjalan kaki seperti gambar disebelah mungkin mengambil masa 30-45 minit untuk ke port air terjun di bawah. Laluannya tidak lah semudah yang disangka...dan tak sesukar mana. Berhati2x... sebab ada juga orang pernah jatuh dan terhantuk batu. Mungkin kerana tidak biasa dengan laluan sebegitu.


On the way kesana..korang akan melalui trowong. Selepas melepasi trowong tersebut..pilihan ditangan kita..samada mahu melalui jalan menyusuri sungai seperti laluan dari parking ke trowong...atau melalui jalan mudah di tepi highway.

Oh yea.. kalau sampai di port air terjun sana memang best. Selain dari jauh ke dalam yang kurang gangguan orang ramai... ikan dalam sungai pasti gigit kaki..hu3x..

Peh..terasa mau kesana lagi.

No comments:

Post a Comment